Mbroni veten dhe familjen tuaj: Dezinfektoni menjëherë këta pesë artikuj

Ekspertët kanë paralajmëruar prej ditësh që koronavirusi zgjat në sipërfaqe të caktuara, kështu që është e rëndësishme të dezinfektoni gjëra të caktuara në shtëpinë tuaj rregullisht.

Për të larguar virusin nga sipërfaqet e tilla, është e nevojshme të pastrohen objekte të tilla si një dorezë dere, priza e dritës, rubineti, telekomanda…

Telefoni celular

Mesatarisht, 96 herë në ditë prekim një telefon celular, sipas një studimi global. Dhe nëse konfirmohet gjithashtu se ato shpesh përmbajnë më shumë papastërti sesa vendi i tualetit, atëherë është e qartë se vazhdimisht jemi të ekspozuar ndaj rrezikut të mundshëm. Në përgjithësi, këshillohet që telefoni të fiket gjatë pastrimit. Pas pastrimit, gjithnjë fshini telefonin me një leckë të thatë.

Artikujt që prekni shpesh

Për të largar virusin nga sipërfaqja, është e nevojshme të pastrohen objekte të tilla si një dorezë, ndërprerës i dritës, rubinetat, telekomandë. Mund të përdorni të gjithë dezinfektuesit, dhe është mirë që së pari t’i lini të veprojnë për disa minuta dhe më pas t’i shpëlani.

Enet në kuzhinë

Shpesh ne hedhim gjithçka në dorë, nga sende ushqimore, çanta, çelësa dhe telefona. Kur bëhet fjalë për vendet e përgatitjes së ushqimit, është thelbësore që ato të pastrohen rregullisht. Për të njëjtën arsye, shpëlajini sipërfaqet tërësisht për t’i mbajtur ato pa kimikate.

Tastiera

Thjesht kthejeni atë përmbys për të parë se sa papastërti ka në të … Pasi të fshihen të gjitha mbeturinat nga tastiera pastrojeni tërësisht me një dezinfektues.

Lodra dhe batanije

Vendosni batanije dhe lodra prej pelushi në makinë dhe lani me pluhur. Ata duhet të jenë plotësisht të thatë para përdorimit.

Likes:
0 0
Views:
150
Article Tags:
Article Categories:
Dekor

Comments are closed.