Njihet si rruga me më shumë kthesa në botë, ja ku ndodhet

Rruga Lombard është një rrugë lindje-perëndim në San Francisko, Kaliforni që është e famshme për pjerrësinë e saj dhe njëkohësisht cilësohet si rruga me kthesat më të frikshme dhe më të mëdha në botë.

Shtrirja nga Presidio në lindje në Embarcadero (me një boshllëk në Kodrën e Telegrafit), pjesa më e madhe e segmentit perëndimor të rrugës është një rrugë kryesore e përcaktuar si pjesë e rrugës amerikane 101.

Kjo rrugë e veçantë ndodhet përgjatë segmentit lindor në lagjen Ruse Hill.

Kjo rrugë është një tërheqje e madhe turistike, duke marrë rreth dy milionë vizitorë në vit dhe deri në 17,000 në ditë në fundjavat e mbushura të verës, që nga viti 2015.

Gjeometri i San Franciskos Jasper O’Farrell e quajti rrugën, Lombard në Filadelfia.

Marrë nga: bbc.com

 

Likes:
0 0
Views:
3
Article Categories:
Aktualitet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *