Të vërtetat që fshihen pas pulës së pjekur të fast-food

Adhuruesi i pulave, Hezron Springer, ha pula të pjekura të paktën një herë në javë dhe bën një qasje të rrallë në të vërtetën delikate për herë të parë pasi ai ndjek udhëtimin në një fermë në Britaninë e Madhe.

Mbretëria e Bashkuar ka disa nga standardet më të larta të mirëqenies në botë. Në fakt, 20 milionë pula vriten çdo javë për të ushqyer popullsinë në Mbretërinë e Bashkuar.

Pothuajse të gjitha pulat që konsumojmë vijnë nga fermat e mëdha, si në Somerset.

Duke qëndruar në mes të tyre, Hezron zbulon se zogjtë e rinj trajtohen mjaft mirë, kanë ujë, ushqim dhe duken si kafshë ‘të lumtura’.

Fermat intensive si kjo mund të monitorojnë ushqimin, ujin, temperaturën dhe shëndetin e tyre. Per çfare?

Për të vrarë këto pula. Megjithatë, ka disa faza për pulat që duhet të kalojnë dhe të përpunohen përmes duarve të njeriut, makinave dhe disa robotëve, përpara se të dërgohen nëpër dyqane.

Ajo që e bën Hezronin të habitet jo pak është aroma që këto pula kanë në momentin kur konsumohen si ushqim i shpejtë.

Ai ka shëtitur në shumë pulari dhe tanimë e di mjaft mirë se nga vijnë pulat që konsumon aq shpesh pothuajse çdo javë.

Video-ja e shkurtër është një demonstrim i hapur i fermës së pulave në Britaninë e Madhe që sjell shumë polemika mes njerëzve nga grupe të ndryshme shoqërore.

Megjithatë, duhet të mbetet e dyshimtë pa marrë parasysh burimin dhe shfaqjen ‘evidente’ të fermës së pulave.

Edhe pse ky mesazh mund të ketë një kuptim “kyç”, ai nuk trajton në mënyrë të veçantë çështjen e caktuar dhe nuk i referohet haptazi besimit të grupit specifik të shoqërisë, por e lë pozitën e tij të hapur ndaj kritikave publike.

Teoricieni i komunikimit Stuart Hall argumenton se ka tre pozicione që njerëzit mund të marrin pas dekodimit të një mesazhi televiziv.

Pozita hegjemonike ose dominante, në këtë situatë zbulon grupin e njerëzve, të cilët kanë gjasa të hanë mish pule dhe të ndiejnë një lehtësim të madh pasi e shohin fermën të mbajtur në një gjendje mjaft të mirë.

Sidoqoftë, shoqëria, e cila refuzon të hajë mish në të gjitha dhe është kundër therjes së kafshëve, përfundon duke refuzuar mesazhin ose duke mbajtur pozicionin ‘më të ulët’ në atë lloj situate.

Përsëri, konotacioni i këtij informacioni është shumë i bazuar në përvojat. Për shoqërinë që merr mbi pozitën dominuese duket e përsosur dhe në përgjithësi beson në atë që pa.

Duke krahasuar atë me pozicionet e negociuara dhe opozitare, duke mbajtur pikëpamje të pakonfirmuara dhe konfliktuale respektivisht.

Së fundi, Hezron provon skuencat e tij të preferuara të pulave pas fermës.

Image

Likes:
0 0
Views:
76
Article Tags:
Article Categories:
Receta Gatimi

Leave a Reply