Si ta parandaloni krijimin e venave të zgjeruara

Nëse dëshironi të dini se çfarë janë gjasat që problemi i venave të dobëta dhe të zgjeruara t’ju prekë edhe juve, shikojeni familjen tuaj. Nëse i kanë nëna ose babi, në 75 për qind të rasteve kjo tregon që do të shfaqen edhe tek ju.

Venat e dobëta (insufiçienca e venave) krijohet si pasojë e kthimit të vështirësuar të gjakut të venave nga gjymtyrët e poshtme nga zemra. Simptomat që tregojnë për funksionimin e keq të tyre janë dhimbjet, ngërçet dhe ndjenja e peshës në këmbë, ënjtja pas qëndrimit të gjatë në këmbë ose ulur.

Nëse ngarkimi i venave të dobëta zgjat shumë, zhvillohen venat e zgjeruara (varikoziteti).

Likes:
0 0
Views:
35
Article Tags:
Article Categories:
Shendetesi

Leave a Reply