Mësoni çfarë ndodhi dhe si ta shmangni

Erica Diaz, mama e dy fëmijëve të mitur, nuk do ta kishte marrë kurrë me mend se një produkt aq shumë i dashur për të, toni i syve me xixa, do t’i rrezikonte humbjen e njërit sy. Pas një mbrëmjeje të kaluar jashtë me mikeshat e saj, vajza meksikane u kthye vonë dhe teksa pastronte fytyrën, vuri re se qepalla e saj ndihej e çuditshme.

Erica e kuptoi se një pjesë e xixave për shkëlqim nga përbërja e makijazhit të ishte futur në syrin e saj të majtë. Filloi të ndiente një dhimbje torturuese, dhe vetëm pak orësh u dërgua menjëherë në spital. Ajo bëri dy transplante të korneas, të cilat rezultuan të pasuksesshme.

Kur mjekët kuptuan se nuk kishin arritur të neutralizonin infeksionin, vunë re se syri i saj ishte në rrezik për sepsis dhe si rrjedhojë e hoqën plotësisht.  Si efekt anësor i trajtimeve të mjekësore, ajo humbi gjithashtu flokët, vetullat dhe qerpikët.  Tani vajza e re u bën thirrje të gjitha grave e vajzve: “Ju lutem, bëni kujdes me përdprimin e produkteve kozmetike. Herën tjetër që mendoni për blerjen e një tualeti me xixa, mendohuni dy here.’’-përfundon ajo.

Likes:
0 0
Views:
78
Article Tags:
Article Categories:
Keshilla Bukurie

Leave a Reply